Hoofdmenu

Home

Magneetveld Therapie

Medical Taping

Slickbad Therapie

Laser Therapie

Sport of ontspanning massage

Contact

Slickbadtherapie brengt kuuroord dichterbij huis.

Na jaren van pionierswerk is het Sixtus Been Borrelbad ontstaan (SBB).

Het S B B is een twee cellen bad waarin de benen tot aan de knieŽn in het Situs Slick Kruiden Concentraat behandeld kunnen worden. Het is zo geconstrueerd dat gelijktijdig Galvano en waterborrelmassage aangewend kunnen worden. Het S.S.K.K. bevat natuurlijke Mineralen en spore-elementen, zoals die ook voorkomen in het menselijk lichaam. Het zijn ook heel vaak die tekorten aan mineralen en spore elementen, die de mens ziek maken, chronische en / of slijtage klachten bewerkstelligen door het feit dat we zelf deze tekorten in ons lichaam niet meer kunnen aanvullen.

Voorafgaand aan de behandeling zal het totaal patroon van symptomen bij de patiŽnt bekend worden . Dit om de eigenlijke oorzaak op te sporen en een gerichte na massage te kunnen geven,eventueel aangevuld met oefeningen c.q.adviezen. Het twee cellenbad verschaft ons de mogelijkheid om via galvanische stroom de in het water Opgeloste stoffen te splitsen in ionen, zodat deze in het lichaam kunnen worden opgenomen. Het lichaam stelt zelf zijn prioriteit en bepaalt zelf waar de stoffen het eerst gebruikt gaan worden . Uiteraard zijn dit vaak die plaatsen waar de klacht het grootst is. Dit is geen wet ,maar een logische gevolg trekking. Het zal duidelijk zijn dat deze natuurlijke wijze van genezen in heel veel gevallen de voorkeur geniet.

Het spreekt voor zich ,nu men steeds meer en meer overtuigd raakt van de therapeutische waarde van deze modderbaden, het voor vele mensen die nu nog kampen met chronische of slijtage klachten en...........daar dan maar mee moeten leren leven, nieuwe mogelijkheden worden geboden, die hun leven positief kunnen veranderen. Medicijn gebruik zal in belangrijke mate afnemen. Kortom de mens heeft nu een keus zich te laten behandelen door wat de natuur te bieden heeft. In deze therapie is dat door zorgvuldig geselecteerde slick, die nauw aansluit op onze eigen lichaamsstoffen, waardoor degeneratieve cellen regeneren en hum metabolisme weer tot leven word gebracht.Hiermee is volgens mij de grondslag gelegd voor het opnieuw aanpakken van klachten waar tot nu toe andere disciplines zijn gestopt of waar alleen symptomen werden bestreden.

Balneotherapie is een reeds eeuwen bekend fenomeen in de geschiedenis.

De sedert eeuwen bekende kuuroorden met hun heilzame baden getuigen hiervan. Heel veel mensen hebben door de tijd heen gebruik gemaakt van deze heilzame baden om klachten als jicht,reuma,stoornissen in de doorbloeding,rugklachten e.d. kwijt te raken, of op zijn minst verlichting van hun klachten te bewerkstelligen.Dit is echter niet alleen een tijdrovende ,maar ook een zeer kostbare zaak. En daarom slechts bereikbaar voor een selecte groep mensen. Dit was voor vele pioniers de reden om andere toepassings mogelijkheden te zoeken,die eenzelfde therapeutische waarde hebben dan de al bestaande Balneo of Hydrotherapiťn.

Verschillende therapieŽn zijn verenigd in het Benenbad:

a : Hydro en Balneotherapie = Vloeistof,slick,Temperatuur.
b : Voetreflexzonemasssage = door Waterborreling.
c : Iontophorese...................= Galvanische stroom.(elektrotherapie). Gelijkstroom werkt spierontspannend, krampbevrijdend en pijnstillend.

Motivatie

Tijdens mijn opleiding tot slickbadtherapeut heb ik meegemaakt dat heel wat onmogelijke klachten verdwenen en er voor velen een einde kwam aan een lange weg van zoeken naar genezing. Die ervaring ťn mijn voorliefde voor Moeder Natuur stimuleren mij om mij hierin steeds meer te verdiepen en mijn kennis te verspreiden, maar bovenal de mens met zijn klachten te behandelen in de volle overtuiging dat ik daarmee bijdraag aan zijn of haar welzijn .

Enkele voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden met slickbadtherapie.

* Spanningen en stress staan voorop, Overbelasting. ( o.a.bij een beroep met staand werk)
* Storingen aan de voet ten gevolgen van civilisatie (mode)
* Aderlijke doorbloedingstoornissen, (zwakke aderwand o.a, bij spataderen)
* Voor en nazorg geopereerde patiŽnten
* Hoofdpijn , Slaapstoornissen
* Zwellingen (oedemen)
* Algemene zorg bij sportblessures,
* Rug en Schouder klachten